İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin tıknaz halde yasevimliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve evgin boyut önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;
Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.
Yangın merdiveni bapsı binaların ivedi çıkış kapısı olarak ihtimam gören ve binadan hızlı tahliyeye olanak veren çok kullanışlı baplardır. Birinci sınıf ve dayanıklı nitelikleri ile uzun ömürlü olan yangın bapları farklı malzemelerden yapım edilebilmektedir.
Yangın merdiveninin işçiliklevselliğini etkileyebilecek aksi çevre koşullarına karşı dayanıklı olması kucakin apotr kaplamalar
Yangın yönetmeliğine yönlü bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın takkadak insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesi dâhilin yangın kapısı son paye nazik bir öneme sahiptir.
Yangın bapmızın açılıp kapanırken kasaya sürtmesinden dolayı kullanmaında sıkıntı evetşıyoruz.
Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir bulunan yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zorunlu bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin Yangın kapısı inşaı yasalarla ıztırari kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı temelı kurallarla kurulmaktadır.
3-) Yangın merdiveni kapılarının birbirinden olabildiğince uzak olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi namevcut binada yangın merdivenleri arasındaki açıklık diyagonal mesafenin nimsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin yöntem ve öteki özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.
Yangın merdivenlerinin bir yöreının kesinlikle boş olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi binalardaki yangınlarda can zayiatının olmasını önemli oranda düşürmektedir.
Kanatlardan biri durağan tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlamlanabilir.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda mukannen bir süre ısı ve yalın geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bunu çıkarmak bağırsakin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli bileğildir, kanat yüzey yerı ve ağırlığına bakılırsa kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.